Politică

„Doritori au fost mai mulți”. Stoianoglo a colectat 25 000 semnături în susținerea sa la alegerile prezidențiale

Grupul de inițiativă în susținerea lui Alexandr Stoianoglo la funcția de președinte al Republicii Moldova a adunat numărul necesar de semnături pentru înregistrarea candidaturii acestuia. Anunțul a fost făcut pe 26 august de Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), care-l susține pe Alexandr Stoianoglo la scrutinul prezidențial. Politicianul a precizat că documentele și listele cu semnături vor fi depuse la Comisia Electorală Centrală astăzi, transmite sursa

Grupul de inițiativă în sprijinul candidatului poporului la funcția de președinte, Alexandr Stoianoglo, a colectat în acest weekend 25 de mii de semnături ale cetățenilor. Doritori au fost mult mai mulți, dar, din păcate, limita stabilită de CEC nu permite mai mult. Astăzi, toate documentele împreună cu listele de semnături vor fi depuse la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea candidatului poporului”, a scris Igor Dodon pe canalul său de Telegram.

Precizăm că ex-procurorul general Alexandr Stoianoglo și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale la începutul lunii iulie, în cadrul unui briefing de presă. Acesta a menționat că va concura în calitate de candidat independent, însă cu susținerea PSRM. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, l-a proclamat pe Stoianoglo „candidat al poporului” și a făcut apel toate partidele de opoziție să-i susțină candidatura, însă, într-un final, inițiativa a eșuat.

Stoianoglo a depus documentele la CEC pentru înregistrarea grupului său de inițiativă în data de 21 august.

Pentru înregistrarea unui candidat la alegerile pentru funcția de președinte, grupul său de inițiativă trebuie să colecteze între 15 000 și 25 000 de semnături în susținerea lui, colectate din cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea ale Republicii Moldova. Unitățile de nivelul al doilea se vor considera conforme dacă s-au strâns minimum 600 de semnături în fiecare.

#Stoianoglo #alegeri #semnături

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button