Politică

Dosarul finanțării ilegale a formațiunilor afiliate lui Șor: Cei trei ex-colonei în rezervă rămân după gratii

Cei trei foști angajați ai structurilor de forță, reținuți la începutul lunii martie, în dosarul de finanțare ilegală a formațiunilor politice afiliate fugarului Ilan Șor, rămân în arest preventiv. Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi recursul avocaților, scrie sursa.

Reamintim că șeful IGP și șefa de la Anticorupție au anunțat că în urma descinderilor de pe 1 martie au reușit să descopere apartamentul unde se repartizau banii pentru simpatizanți. Mascații au găsit pungi pline cu bani, în total numărând o sumă de 5 milioane și jumătate de lei. Banii ar fi urmat să ajungă la protestatarii, care nu au fost remunerați încă de anul trecut, dar și pentru următoarele destabilizări planificate de gruparea criminală. Doi indivizi, foști angajați ai instituțiilor de forță, au fost reținuți pe 1 martie, iar altul pe 7 martie. Ulterior, toți trei au fost plasați în arest. 

Ziarul de Gardă a scris că printre cei încătușați se numără Andrei Galațchi, candidatul Partidului „Șansă” la alegerile locale de la Cricova și Leonid Vaca, în trecut ofițer la Serviciul Pază și Protecție de Stat. 

Marina Tauber, membră a fostului Partid Șor, dar și Alexei Lungu, liderul Partidului „Șansă”, susținut de fugarul Ilan Șor au respins anterior toate acuzațiile aduse de autorități. Oamenii legii au pornit investigațiile încă anul trecut, iar până acum au avut loc zeci de percheziții. În total, în dosarul privind finanțarea ilegală a fostului partid Șor au fost sechestrate circa 10 milioane de lei, iar 60 de persoane au statut de bănuit. 

#Șor #politica #investigație

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button