Politică

Dosarul Marinei Tauber: Ședința preliminară, finalizată. Ce urmează

Judecătorii au finalizat vineri, 26 ianuarie, ședința preliminară în cauza deputatei Marina Tauber, învinuită de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a fostului Partid politic „Șor” și acceptare finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat. Anunțul a fost făcut de Procuratura Anticorupției.

Potrivit sursei citate, următoarea ședință a fost fixată la data de 30 ianuarie 2024, ora 10:00, pentru următoarea etapă a procesului – cercetarea probelor, transmite sursa.

Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară, după reținerea sa din 21 iulie 2022. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a ex-partidului „ȘOR”, declarat între timp neconstituțional, pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea formațiunii politice din partea unui grup criminal organizat.

Aleasa poporului nu recunoaște acuzațiile care i se impută și pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Anterior, Tauber a acuzat PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”. La rândul lor, reprezentanții guvernării au respins acuzațiile alesei poporului și au declarat că „așteaptă o finalitate în acest caz”.

#Marina_Tauber

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button