Internaţional

Doza suplimentară de vaccin – nu este sustenabilă

Andrew Pollard, unul dintre creatorii vaccinului Oxford-AstraZeneca, afirmă că administrarea dozei „booster” a unui vaccin anti-COVID „nu este sustenabilă”, relatează sursa.

Pollard, care de asemenea conduce Comitetul Comun de Vaccinare și Imunizare din Marea Britanie, a declarat în cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor că „nu putem vaccina planeta la fiecare șase luni”, subliniind „nevoia de a viza persoanele vulnerabile” pe viitor, nu administrarea dozelor tuturor celor trecuți de vârsta de 12 ani. 

El a mai spus că sunt necesare mai multe date pentru a evalua „dacă, când și cum cei care sunt vulnerabili vor avea nevoie de doze suplimentare”. 

Cercetătorul și-a exprimat îndoielile față de nevoia dozei a patra a vaccinului anti-COVID, spunând că este nevoie de mai multe dovezi înainte de demararea unor campanii de vaccinare cu a doua doză „booster”.

Israelul a demarat deja campania de imunizare anti-COVID cu a patra doză, oferind-o începând de luni tuturor angajaților sanitari și persoanelor trecute de vârsta de 60 de ani.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button