Internaţional

Duma de Stat a propus creșterea perioadei de serviciu militar pentru cetățenii cu cetățenie dobândită la doi ani

Duma de Stat a Federației Ruse intenționează să adopte amendamente înainte de sfârșitul sesiunii de primăvară, care se încheie pe 4 august, care vor crește durata de viață în armata cetățenilor cu cetățenie rusă dobândită la doi ani și, de asemenea, le va crește recrutarea. vârstă. Interfax a raportat acest lucru pe 29 iulie cu referire la serviciul de presă al Dumei.

Parlamentul a spus că și președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, a propus pregătirea unei inițiative legislative privind înregistrarea migranților pentru înregistrarea militară. Se presupune că o condiție pentru admiterea la cetățenia rusă poate fi înregistrarea la armată, care va avea loc simultan cu primirea unui pașaport ca cetățean al Federației Ruse.

Serviciul de presă al Dumei de Stat nu a precizat cât de mult se propune creșterea vârstei de proiect pentru cetățenii cu cetățenie dobândită. Anterior, un grup de deputați din LDPR și Rusia Unită a propus ca vârsta de recrutare pentru persoanele cu cetățenie dobândită să fie ridicată la 50 de ani, dar după criticile lui Volodin, proiectul de lege a fost retras din parlament.

Perioada de serviciu militar în armată pentru cetățenii Federației Ruse din 2008 este de 12 luni. Începând cu 2024, bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani sunt supuși conscripției pentru serviciul militar.

După începerea invaziei pe scară largă a Ucrainei de către trupele ruse, autoritățile ruse au început să ofere în mod activ migranților o procedură accelerată de obținere a cetățeniei în schimbul semnării unui contract cu Ministerul rus al Apărării. În același timp, poliția reține adesea migranții care au primit cetățenia rusă și îi duc la birourile militare de înregistrare și înrolare.

Președintele Comitetului de investigație, Alexander Bastrykin, a declarat în iunie că în Rusia au identificat peste 30 de mii de persoane care au primit recent cetățenia rusă și nu s-au înscris pentru serviciul militar, dintre care 10 mii, potrivit șefului Comisiei de anchetă, au fost trimise. a „sapa tranșee”.

Articolul 6 din Constituția Federației Ruse prevede că cetățenia rusă „este uniformă și egală, indiferent de motivele dobândirii”. „Fiecare cetățean al Federației Ruse are toate drepturile și libertățile pe teritoriul său și poartă responsabilitățile egale prevăzute de Constituție”, se spune în partea a doua a articolului.

#Rusia #serviciu_ militar #cetățenie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button