Internaţional

Echipa lui Navalnîi îndeamnă ruşii să participe masiv la funeraliile opozantului

Fosta asistenţă şi purtătoare de cuvânt a lui Aleksei Navalnîi Kira Iarmîş i-a îndemnat pe ruşi să participe masiv, vineri, la funeraliile opozantului rus, la aproape două săptămâni de la moartea în circumstanţe obscure a acestuia în închisoare, în Arctica, transmite sursa.

”Aleksei Navalnîi va fi înmormântat la Moscova. Această (frază) este urmată de obicei de «toţi cei care-l cunosc pe Aleksei ştiau ce fel de om era, vesel, curajos şi cinstit», iar asta este bineînţeles adevărat”, a declarat fosta colaboratoare a opozantului defunct.

Ea a salutat personalitatea celui care a fost principalul opozant al lui Vladimir Putin.

”El era deschis, nu se ascundea de pericol şi nu încerca să semene cu altcineva. Era sincer şi curajos, el spunea adevărul”, a continuat fosta asistentă a lui Aleksei Navalnîi, evocând ”o adevărată pierdere personală pentru fiecare dintre noi şi este foatrte dificil să trăim cu acest lucru”, a spus ea.

Funeraliile lui Aleksei Navalnîi urmează să aibă loc la ora locală 14.00 într-o biserică din cartierul Mariino, în sud-vestul capitalei ruse, unde locuia opozantul împreună cu soţia sa Iulia Navalnaia şi copiii lor. Înmormântarea urmează să aibă loc în cimitirul vecin, Borisovo. Echipa opozantului rus a anunţat însă, joi, că serviciile funerare refuză să-i ducă trupul neînsufleţit până la biserică.

#Navalnîi #funerali #participare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button