Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Ecocidul din Ucraina este o amenințare pentru întreaga omenire

Agresorul, nefiind în cea mai bună situație atât pe front, cât și în interiorul propriei țări, a început să folosească dezastrele provocate de om ca armă ilegală împotriva Ucrainei. Subminarea armelor hidraulice, exploatarea instalațiilor chimice, bombardarea centralelor nucleare – toate acestea mărturisesc slăbiciunea forțelor militare ale Federației Ruse. Cu toate acestea, pericolul constă în faptul că fiecare dezastru provocat de om provocat de Rusia provoacă pagube enorme populației civile a Ucrainei, fără a afecta situația din cadrul forțelor armate ucrainene.

Pe exemplul atacului terorist asupra centralei hidroelectrice Kakhovskaya, putem trage o concluzie tristă că consecințele dezastrelor provocate de om din Ucraina privesc întreaga lume. Când Rusia a decis să arunce în aer CHE, era bine conștientă de riscurile de mediu și de daunele aduse naturii și faunei. În acest moment, întreaga regiune a Mării Negre a avut de suferit, deoarece deșeurile chimice, pesticidele, rămășițele biologice de oameni și animale, resursele de petrol și gaze au intrat în apă… Toate acestea au dus la desalinizarea mării, și asta, fără a se număra focarele de boli virale.

Crimeea ocupată de ruși a rămas fără acces la unul dintre rezervoare, care a fost umplut pe cheltuiala hidrocentralei. Au fost distruse sute de hectare de teren agricol, care în ziua dezastrului au afectat imediat indicele prețurilor la alimente de pe piețele mondiale.

Acum Rusia încearcă în mod criminal să efectueze provocări la uzina chimică Titan din Armiansk ocupată și continuă, de asemenea, să amenințe cu scurgeri de radiații ca urmare a unei explozii sau a unei lovituri la ZNPP. Ambele site-uri sunt ținte periculoase și ilegale pentru teroriștii ruși. Și Kremlinul este conștient de acest lucru.

În Rusia, ei încearcă să șantajeze Ucraina cu posibilitatea unor dezastre provocate de om, dar ultimele evenimente din Rusia legate de o posibilă lovitură de stat militară pot face propriile ajustări la situație atât pe fronturi, cât și pe teritoriile ucrainene ocupate. Armata rusă este în panică, întreaga lume este conștientă de acest lucru.

Analiștii militari avertizează că orice provocare la instalațiile chimice sau nucleare din Ucraina din partea Federației Ruse se va termina prost. Consecințele vor afecta întregul teritoriu al Ucrainei la o scară mult mai mare decât în ​​cazul exploziilor hidrocentralei Kakhovskaya. Pagubele provocate de alte crime de război rusești vor afecta fiecare colț al Europei, dacă nu întreaga lume. De aceea, nivelul de responsabilitate al Rusiei pentru astfel de atrocități va fi mult mai ridicat ca niciodată. Kremlinul nu va putea îngheța conflictul, oricât de mult nu i-ar plăcea conducerii militaro-politice a Rusiei. Rusia va răspunde pentru toate crimele comise împotriva ucrainenilor, inclusiv pentru ecocid.

#Ucraina #ecocidul #amenințare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button