Economie

Energie din surse regenerabile: 31 de furnizori au semnat cu Energocom

De la începutul anului, SA Energocom a încheiat contracte de achiziţie a energiei electrice produse din surse regenerabile cu 31 de agenţi economici ce deţin statut de producător eligibil.

Puterea totală instalată a acestora, conectată la reţeaua naţională, constituie 21,5 MW, transmite sursa.

Potrivit Infotag, furnizorul central a anunţat acest lucru pe reţelele de socializare, menţionând că tehnologia de generare a energiei electrice utilizată de majoritatea acestor producători o reprezintă centralele fotovoltaice, dar şi două centrale electrice pe biogaz.

Tariful fix de comercializare de către producătorii respectivi a energiei electrice produse este stabilit de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) şi variază de la 1,80 la 2,01 lei pentru 1 kWh (fără TVA).

“În 2020, între Energocom şi generatori au fost încheiate doar patru contracte privind achiziţionarea energiei electrice produse din surse regenerabile, iar în 2020 – şapte contracte, puterea totală instalată a acestora fiind de 1,56 MW şi, respectiv, 7,9 MW.

Prin urmare, se constată un interes în creştere pentru energia verde”, au comunicat reprezentanţii companiei.

Anterior, unii producători de energie regenerabilă s-au plâns că funcţionează în pierdere, deoarece au fost nevoiţi să o vândă la preţuri mici.

#energie #regenerabilă #surse

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button