Internaţional

Erdogan anunţă o zi de doliu naţional în Turcia după moartea președintelui iranian

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează AFP, conform sursei.

„În timpul şedinţei de guvern, am decis să declaram o zi de doliu naţional în ţara noastră pentru a împărtăşi durerea profundă trăită de poporul iranian”, a declarat şeful statului turc într-un discurs televizat.

„Transmitem din nou condoleanţe fraţilor noştri iranieni”, a spus Erdogan, care a afirmat mai devreme luni că „ne rugăm pentru mila lui Dumnezeu pentru dragul meu coleg şi frate Ebrahim Raisi”.

Ministrul turc al transporturilor Abdulkadir Uraloglu a declarat luni că elicopterul la bordul căruia se afla preşedintele iranian nu avea „sistem de semnalizare” sau acesta nu funcţiona în momentul prăbuşirii duminică a aparatului de zbor.

„Am stabilit că sistemul de semnalizare al elicopterului era probabil stricat sau că (aparatul de zbor) nu avea un sistem de semnalizare”, a declarat pentru presă ministrul turc.

Ankara, care a trimis duminică seara o dronă Akinci în zona accidentului, a afirmat luni că dispozitivul său a făcut posibilă localizarea epavei elicopterului la bordul căruia se afla preşedintele Raisi, descoperită în zorii zilei de luni în nord-vestul Iranului.

#doliu #Turcia #Iran

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button