Politică

Estul Europei se consolidează în fața propagandei Kremlinului

Rusia vrea să împartă lumea în două triburi beligerante. Nu este vorba doar de opinii politice, ci de incitarea la ură pentru a nimici comunicarea între oameni. Declarațiile au fost făcute de președintele Consiliului Național al Radiodifuziunii poloneze (KRRiT) Maciej Świrski în cadrul Summitului „Opriți dezinformarea și propaganda rusă”, care a avut loc recent la Varșovia.

Evenimentul organizat de Consiliul Național al Radiodifuziunii Polonez (KRTiT) la Castelul Regal din Varșovia a întrunit reprezentanți ai autorităților relevante din Polonia, Ucraina, Estonia, România, Ungaria, Letonia și Lituania și a fost o dovadă în plus că țările din Europa Centrală și de Est au aceleași viziuni privind problema combaterii dezinformării ruse. Reprezentanții autorităților de reglementare a mass-media au demonstrat unitate în apărarea libertății de exprimare în baza unor știri de încredere și veridice, transmite  IPN.

În discursul său, președintele Consiliului Național al Radiodifuziunii din Polonia a formulat cinci obiective principale cu care se confruntă industria media din țările democratice, în contextul respingerii valului rusesc de știri false.

„În primul rând, este necesar să se consolideze constant rolul și capacitățile mass-media credibile, oferind publicului informații de încredere și verificate. În al doilea rând, trebuie să dezvoltăm cooperarea internațională și să împărtășim în mod constant cele mai bune experiențe și practici”, a îndemnat Maciej Świrski.

În opinia sa, de asemenea, sunt necesare anumite „modificări ale legii și adaptarea reglementărilor la circumstanțele externe schimbătoare, promovarea eticii jurnalistice și comunicarea eficientă despre activitățile noastre publicului de diferite categorii”.

„Agresiunea pe scară largă a ridicat în picioare societățile occidentale, dar asta nu înseamnă că am câștigat această mare bătălie pentru adevăr în mass-media și media de socializare”, a subliniat Olha Herasymiuk, președintele Consiliului Național al Audiovizualului din Ucraina.

„Dezinformarea este o provocare uriașă pentru întreaga UE, dar în prezent lovește cel mai mult în țările de pe flancul său estic. Este foarte important că reprezentanții țărilor această regiune a Europei sunt aici, la Varșovia pentru a dezvolta un plan comun de apărare strategică a valorilor noastre de bază: libertatea de exprimare și libertatea presei”, a relevat Valentin-Alexandru Jucan, vicepreședintele Consiliului Național al Audiovizualului din România.

#Maciej_Świrski #propaganda_rusă #KRRiT

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button