Politică

Evghenia Guțul a plecat în Turcia și s-a plâns pe guvernarea de la Chișinău

Bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul se află într-o vizită oficială în Turcia. Guvernatoarea s-a întâlnit cu ministrul de Externe de la Ankara, căruia i-a transmis o scrisoare în care solicită autorităților turce să îndemne Chișinăul să înceteze tentativele de destabilizare a Găgăuziei.

Potrivit lui Guțul, în cadrul întrevederii s-a discutat despre cooperarea dintre Găgăuzia și Turcia, transmite newsmaker.md.

„Au fost discutate noile priorități ale cooperării dintre Republica Turcia și UTA Găgăuzia în domeniul socio-economic, o atenție deosebită fiind acordată participării Turciei la programele de studiere a limbii găgăuze și de conservare a patrimoniului cultural găgăuz”, a scris bașcanul pe canalul său de Telegram.

Totodată, Evghenia Guțul a vorbit cu Hakan Fidan și despre relația dintre autoritățile găgăuze și cele de la Chișinău.

„S-a discutat despre situația politică actuală din Moldova și despre relațiile dintre autoritățile centrale și cele găgăuze. I-am adresat o scrisoare domnului ministru, în care am rugat partea turcă să îndemne Chișinăul să renunțe la încercările de destabilizare și manipulare a autonomiei găgăuze”, a menționat aceasta.

#Evghenia_Guțul #Turcia #guvernarea_de_la_Chișinău

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button