InternaţionalRăzboi în Ucraina

Experții ONU confirmă că Rusia a folosit o rachetă nord-coreeană pentru a lovi Harkov

Experții ONU, după ce au examinat resturile rachetei care a lovit Harkov pe 2 ianuarie, au ajuns la concluzia că aceasta a fost produsă în RPDC. Vorbim despre o rachetă balistică din seria Hwasong-11, potrivit unui raport de 32 de pagini întocmit de experți, care a fost revizuit de Reuters, transmite sursa.

Autorii raportului nu au putut obține informații din surse independente despre cine a lansat racheta și de unde. Cu toate acestea, informațiile despre calea de zbor a rachetei furnizate de partea ucraineană „indică faptul că a fost lansată de pe teritoriul Federației Ruse”.

Dacă se confirmă faptul că furnizarea de rachete din RPDC către Rusia, se arată în raport, va fi o încălcare a sancțiunilor impuse Coreei de Nord de Consiliul de Securitate al ONU în 2006.

Mass-media occidentală a scris în repetate rânduri că Rusia a sporit drastic cooperarea militară cu RPDC, primind, în special, obuze și rachete nord-coreene pentru a fi folosite în zona de luptă din Ucraina.

Faptul că trupele ruse folosesc rachete nord-coreene pentru a ataca teritoriul Ucrainei a fost afirmat anterior, în special, de reprezentanții SUA la ONU.

Armata americană a subliniat că furnizarea de rachete trupelor ruse, printre altele, oferă dezvoltatorilor de arme din Coreea de Nord o oportunitate fără precedent de a le testa în luptă.

Primele teste ale rachetei balistice tactice cu combustibil solid Hwasong-11 au fost efectuate de RPDC în 2019.

#ONU #Rusia #rachetă_nord-coreeană

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button