Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

Federația Rusă poate încerca să pună mâna pe Moldova, România nu o va tolera

Acest lucru a fost declarat de politicianul ucrainean Alexander Merezhko.

„Rusia poate încerca să preia Moldova, iar România nu va putea tolera acest lucru. Atât pentru război. Prin urmare, lumea trebuie să înțeleagă clar principalul lucru: dacă Rusia nu este oprită acum, își va continua agresiunea împotriva altor țări”, relatează ipn.md cu referire la portalul ucrainean Obozrevatel.

Declarația a fost făcută de președintele Comisiei parlamentare pentru politică externă și cooperare interparlamentară, Alexander Merezhko, în contextul unui studiu al Consiliului Atlantic, care a inclus previziuni pentru viitorul a 300 de experți internaționali din 48 de țări chestionate cu privire la soarta Ucraina, SUA, Rusia și China până în 2034.

Experții chestionați se așteaptă să vadă Ucraina în Uniunea Europeană în viitorul apropiat. Procesul, de fapt, a fost deja lansat de Kiev și Bruxelles. Potrivit lui Alexander Merezhko, aproximativ jumătate dintre experți se așteaptă ca Ucraina să adere la NATO destul de curând și această perspectivă poate fi discutată la următorul summit al alianței de la Washington vara viitoare.

El crede că „tot ce se întâmplă astăzi cu Federația Rusă reprezintă faza finală a prăbușirii imperiului. Au existat mai multe manifestări ale acestui proces în trecut, dintre care una se întâmplă acum. Sistemul de management al teritoriului în cauză a fost mult timp neviabil. Procesul de pierdere a puterii de către un președinte îmbătrânit și dorința elitelor naționale locale pentru și mai multă putere, bani și autodeterminare nu pot fi oprite. Acest lucru va duce inevitabil la prăbușirea Federației Ruse.

Alexander Merezhko crede că asistăm la agonia acestui stat, potențial periculoasă din cauza armelor nucleare. Comunitatea internațională va trebui să depună eforturi pentru a se asigura că toate problemele cu care se confruntă Rusia au o soluție relativ pașnică.

#Merezhko #Rusia #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button