Societate

Filarmonica Națională, îngropată în ruine

Au trecut patru ani de la incendiul devastator care a distrus Filarmonica Națională, dar semnele unei reconstrucții sunt încă îndepărtate. În locul unde odinioară răsunau acorduri de muzică simfonică, astăzi predomină liniștea apăsătoare și vegetația sălbatică care acoperă ruinele, transmite sursa.

Autoritățile declară că procesul de reconstrucție se află într-o fază incipientă, fiind necesară identificarea fondurilor pentru realizarea unui studiu de fezabilitate.

Cu toate acestea, la intrarea în ceea ce a fost odată un templu al muzicii, afișele continuă să fie schimbate, ca o palidă încercare de a menține spiritul cultural în viață. Interiorul însă, unde altădată vibrau emoții și aplauze, este pustiu și lăsat pradă timpului. În lipsa acoperișului, unul dintre pereți a fost demolat, iar în locul scaunelor, natura și-a făcut loc, transformând spațiul într-o imagine tristă a unui trecut glorios.

Reconstrucția Filarmonicii, promisiune încă îndepărtată, nu doar că întârzie, dar păstrează amprenta unui loc care cândva aduna sute de iubitori de muzică.

#FilarmonicaNațională #ruine #incendiu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button