Politică

Finlanda va continua să sprijine Moldova în realizarea reformelor

Finlanda este dispusă să sprijine în continuare Moldova în realizarea reformelor pe drumul către Uniunea Europeană, oferindu-i expertiză, schimb de experienţă, asistenţă tehnică şi financiară.

Despre aceasta a anunţat ambasadoarea Finlandei în Moldova, cu reşedinţa la Bucureşti, Marjut Akola, în cadrul unei întâlniri de vineri, la Chişinău, cu ministrul mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, transmite sursa.

După cum a relatat serviciul de presă al ministerului, ambasadoarea a asigurat de sprijinul pentru “toate programele de mediu care vor contribui la dezvoltarea economică, socială şi culturală, inclusiv turismul local”. 

Ministrul i-a exprimat recunoştinţă Finlandei pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în domeniul protecţiei mediului. “Finlanda este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai noştri. 

În acest sens, ar trebui să acordăm un interes deosebit consolidării relaţiei bilaterale. Pentru Republica Moldova protecţia mediului înconjurător constituie o prioritate naţională, care vizează în mod direct condiţiile de viaţă şi sănătate a populaţiei, realizarea intereselor social-economice, precum şi capacitatea de dezvoltare durabilă a societăţii pe viitor”, a remarcat Iordanov.

#Finlanda #Moldova #reforme

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button