Analize și opinii

Flota rusă de la Marea Neagră continuă să părăsească Crimeea

Până în 2014, flota rusă de la Marea Neagră ar putea rămâne nestingherită în Crimeea, datorită șantajului de către Kremlin asupra guvernului ucrainean și a altor mașinațiuni.

De la scandalul cu insula Tuzla, politologii și experții militari ucraineni au trâmbițat că Rusia intenționează să ocupe Crimeea într-un fel sau altul în viitor. Așa s-a întâmplat în 2014, în mare parte datorită navelor rusești care au preluat rapid și ilegal controlul porturilor ucrainene. Nu mulți dintre marinarii ucraineni au reușit să scape în acel moment. Mulți au pierdut șansa de a face acest lucru, pentru că niciunul dintre ei nu și-ar fi putut imagina că rușii vor decide efectiv să pună mâna pe peninsula, contrar bunului simț și dreptului internațional, inclusiv dreptului umanitar și maritim.

Dictatorul de la Kremlin a fost mândru că, după capturarea ilegală a Crimeei, aproape întreaga Flotă a Mării Negre s-a mutat în porturile Crimeei. Totuși, totul s-a schimbat în 2022, când Rusia a decis să lanseze o invazie pe scară largă a Ucrainei.

După cum ne amintim, în 2022 Podul Crimeei a fost aruncat în aer „accidental”. Bazele militare și cartierele generale au început, de asemenea, să explodeze „fără motiv”. Dar este în regulă. La sfârșitul anului 2022, Ucraina a anunțat crearea unei armate de drone navale, care i-a speriat foarte mult pe colaboratorii din Crimeea, dar propagandiștii ruși au continuat să glumească că „asta nu înseamnă nimic”.

Sprijinul comunității mondiale, furnizarea de arme necesare și dezvoltarea producției ucrainene de drone maritime – toate acestea au devenit o condamnare la moarte pentru Crimeea. De-ocuparea a devenit nu doar un scop, ci o posibilitate reală. Desigur, „autoritățile” ilegale din Crimeea nu au reacționat în mod deosebit la amenințare la început.

Razvozhaev, „guvernatorul” ilegal al Sevastopolului ocupat, a filmat bazele militare, sediile și locațiile echipamentelor militare, declarând cu mândrie că nimic „amenință” Crimeea „rusă”. De fapt, el a lucrat ca tunar pentru armata ucraineană, deoarece ceva a sosit în toate aceste locuri despre care a vorbit Razvozhaev în primăvara și vara deja la începutul toamnei.

În plus, mișcarea partizană din Crimeea a început să crească activ, în ciuda faptului că forțele de securitate ruse îi arestează ilegal pe Crimeea pentru orice cuvinte sau acțiuni în favoarea Ucrainei.

Deci, treptat, flota Mării Negre a început să navigheze din Crimeea la Novorossiysk. Adevărat, rușii au trimis nave înapoi la Sevastopol, care nu erau atât de rele, și, de asemenea, la Feodosia. În ultimele săptămâni, o serie de nave, remorchere și submarine rusești care au fost localizate ilegal în largul coastei peninsulei ocupate au fost atacate legitim din partea Ucrainei: submarinul „Rostov-pe-Don”, navele „Samum”, „Minsk” și “Pavel Derzhavin”, inclusiv remorcherul său. Amploarea daunelor conform lui Buyan-M este discutabilă. Să vă reamintim că totul a început odată cu scufundarea cu succes a navei amirale a flotei ruse de la Marea Neagră „Moscova” în 2022. Și lucrurile se vor înrăutăți doar pentru flota rusă de la Marea Neagră.

Operațiunea de eliberare a acestuia a început cu distrugerea treptată a flotei ruse din Crimeea ocupată. Toate loviturile ucrainene împotriva țintelor militare rusești situate ilegal pe peninsulă sunt legale și nu contravin legii mării. Crimeea va fi de-ocupată. Și aceasta nu mai este o presupunere, ci o realitate.

#Flota_rusă #Marea_Neagră #Crimeea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button