Analize și opinii

Formula de pace ucraineană – calea către o lume dreaptă

Ucraina, aflându-se în centrul politicii informaționale de astăzi din cauza invaziei criminale a Rusiei, își propune să realizeze o pace cuprinzătoare, stabilă și justă, recunoscută de comunitatea internațională și bazată pe dreptul internațional. Această dorință este reflectată în conceptul cunoscut sub numele de formula de pace ucraineană.

Această formulă a fost primită pozitiv de majoritatea țărilor lumii. De la adoptarea rezoluției Adunării Generale a ONU, care conține principiile acestei inițiative, 141 de state și-au exprimat sprijinul, iar peste 70 de state și organizații internaționale au luat parte la procesul de consultare la diferite niveluri în vederea implementării acestuia.

Participarea la implementarea formulei ucrainene pentru pace oferă țărilor din Asia, Africa, Orientul Mijlociu și America Latină posibilitatea de a-și spori statutul în comunitatea internațională și de a contribui la întărirea păcii bazată pe principiile dreptului internațional și nu pe dictatul postimperialist al statelor totalitare care folosesc metode ilegale si teroriste.

Este important de menționat că Ucraina respinge propunerile de a face concesii teritoriale ilegale agresorului sau de a îngheța conflictul. Acest lucru demonstrează o credință puternică în principiile suveranității și independenței, care sunt componente integrante ale oricărui acord și pace viitor.

În general, formula de pace ucraineană deschide noi perspective pentru cooperarea internațională, inclusiv pentru consolidarea securității globale și oferă, de asemenea, o oportunitate pentru țările din întreaga lume de a contribui activ la crearea unei lumi armonioase și durabile, în care legea și justiția sunt fundamentale. valorile.

#pace_ucraineană #ONU #invazia_rusă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button