InternaţionalRăzboi în Ucraina

Forțele de Apărare ale Ministerului Apărării, în cooperare cu Forțele Aeriene, au distrus un bombardier rusesc Tu-22M3

Pe 19 aprilie, un bombardier Tu-22M3 s-a prăbușit în regiunea Stavropol din Rusia. Serviciul de Informații al Ucrainei (GUR MO) a declarat că operațiunea de distrugere a avionului a fost realizată în cooperare cu Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Comandantul PS Mykola Oleschuk a mai menționat că bombardierul strategic cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 este purtătorul de rachete de croazieră Kh-22, cu care Federația Rusă atacă Ucraina, iar în timpul atacului din noaptea de 19 aprilie, două astfel de rachete au fost distruse pentru prima dată, transmite sursa.

Dimineața, guvernatorul Regiunii Stavropol din Rusia, Volodymyr Vladimirov, a raportat despre epava avionului.

Potrivit acestuia, piloții s-au ejectat. Anterior, nimeni nu a fost rănit.

“Mesaj urgent. Un avion a căzut pe un câmp de pe teritoriul Districtului Gărzii Roșii. Potrivit datelor operaționale, nu sunt pagube și nici victime, piloții ejectați”, a scris guvernatorul pe canalul Telegram.

Guvernatorul a mai raportat că piloții care s-au ejectat au fost găsiți în viață și au fost internați în spital. Toate serviciile au mers la fața locului.

Ulterior, acesta a informat că a fost găsit și un al treilea membru al echipajului avionului, dar a murit. Căutarea celui de-al patrulea continuă.

După cum au raportat Forțele Terestre ale Forțelor Armate Ucrainene în Telegram, avionul rusesc care s-a prăbușit într-un câmp din teritoriul Stavropol din Rusia este un bombardier militar Tu-22M3 care a atacat noaptea Ucraina cu rachete.

GUR al Ministerului Apărării a raportat că Tu-22MZ a fost doborât ca urmare a unei operațiuni speciale de informații în cooperare cu Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Acolo s-a raportat că bombardierul a fost doborât la o distanță de aproximativ 300 de kilometri de Ucraina prin aceleași mijloace care au fost folosite pentru doborârea aeronavei de detectare și control radar cu rază lungă A-50.

„Ca urmare a avariei, bombardierul Tu-22MZ a reușit să zboare în regiunea Stavropol (Rusia), unde a căzut și s-a prăbușit. Aceasta este prima distrugere cu succes a unui bombardier strategic în aer în timpul unei incursiuni de luptă în timpul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina”, se spune în mesaj.

Comandantul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene Mykola Oleschuk a menționat că bombardierul Tu-22M3 este purtătorul de rachete de croazieră Kh-22, pe care teroriștii ruși le folosesc pentru a ataca orașele pașnice ucrainene, iar în timpul atacului de astăzi, două astfel de rachete au fost distruse pentru prima dată.

Tu-22M3 este un purtător de rachete supersonic cu rază lungă de acțiune proiectat pentru a ataca ținte terestre și maritime. Aeronava poate transporta trei rachete supersonice X-22 cu rază lungă de acțiune. Rusia a folosit în mod repetat astfel de aeronave în războiul cu Ucraina.

#Ucraina #Rusia #bombardier #distrugere

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button