InternaţionalRăzboi în Israel

Forțele de Apărare Israelului au anunțat reluarea ostilităților în Fâșia Gaza

Forțele de Apărare Israelului i-au acuzat pe militanții Hamas că au încălcat încetarea focului și au anunțat reluarea ostilităților în Fâșia Gaza, relatează serviciul de presă al IDF, transmite sursa.

„Hamas a încălcat pauza operațională și a deschis focul asupra teritoriului israelian. IDF a reluat ostilitățile”, scrie serviciul de presă.

Forțele de Apărare Israelului au clarificat, de asemenea, că aeronavele israeliene au început să lovească sectorul. Serviciul de presă a spus că vor oferi detalii mai târziu.

Cu puțin timp înainte, The Wall Street Journal a scris că Israelul și Hamas au convenit să prelungească încetarea focului pentru încă o zi. Părțile în conflict nu au confirmat oficial această informație.

Cu o zi înainte, militanții au eliberat opt ​​ostatici, în loc de cei zece conveniți. În același timp, IDF a confirmat transferul a doar șase persoane la Crucea Roșie, iar Ministerul de Externe israelian a mai raportat că șase persoane eliberate au fost livrate în țară.

Ministerul de Externe din Qatar a explicat acest lucru spunând că două rusoaice, Irina Tatti și Elena Trufanova, care au fost eliberate de militanți pe 29 noiembrie, au fost incluse pe lista de schimb pentru 30 noiembrie. Hamas a susținut anterior că au fost eliberați „ca răspuns la o solicitare din partea conducerii ruse”, în timp ce IDF a spus că au fost eliberați în afara listei convenite.

La rândul său, Israelul a eliberat 30 de prizonieri palestinieni pe 30 noiembrie

Încetarea focului în Fâșia Gaza a intrat în vigoare pe 24 noiembrie. Pe 27 noiembrie a fost prelungit cu două zile, iar pe 30 noiembrie cu încă o zi. Ca parte a armistițiului, Hamas a eliberat peste 60 de ostatici. În același timp, potrivit Israelului, aproximativ 160 de persoane rămân capturate de militanți.

#Israel #Hamas #ostilități

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button