PoliticăRăzboi în Ucraina

FSB acuză serviciile speciale ucrainene de asasinarea Dariei Dughina

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat pe 22 august că a rezolvat uciderea Dariei Dughina, fiicei politologului Alexander Dughin. FSB a spus că „crima a fost pregătită și comisă de serviciile speciale ucrainene”, transmite TASS. Kievul neagă toate acuzațiile.

Potrivit FSB, uciderea Dariei Dughina a fost pregătită de serviciile speciale ucrainene, interpretul este un cetățean al Ucrainei Natalya Vovk, care a dispărut după crima în Estonia.

Certificat de serviciu al Natalyei Vovk (născută Shaban)

Potrivit FSB, Natalya Vovk a sosit în Rusia pe 23 iulie cu fiica ei de 12 ani, a închiriat un apartament în casa din Moscova în care locuia Dughina, iar în ziua morții ei au venit la festivalul “Tradiția”.

Raportul FSB nu indică cum Natalya Vovk i s-a permis să intre pe teritoriul Federației Ruse și, cel mai important, de ce i s-a permis să plece în Estonia.

„În ziua crimei, Vovk și Shaban au fost la festivalul literar și muzical “Tradiția”, unde Dugina a fost prezentă ca invitat de onoare. După o explozie controlată a unei mașini Toyota Land Cruiser Prado condusă de Dugina, pe 21 august, Vovk și fiica ei au plecat prin regiunea Pskov în Estonia ”, spune FSB.

Potrivit unei surse REN TV, în parcarea din apropierea locului de desfășurare a festivalului “Tradiția” din regiunea Moscova, pe care Daria Dughină a vizitat-o ​​înainte de tragedie, camerele de supraveghere nu au funcționat în ultimele două săptămâni.

Mai devreme s-a știut că pe 20 august, mașina fiicei filozofului rus Alexander Dughin, care este numit ideologul „lumii ruse”, a explodat în regiunea Moscovei. Femeia a murit pe loc. Comitetul de anchetă al Rusiei a deschis un dosar penal pentru crimă. Departamentul consideră că „crima a fost planificată dinainte și este făcută la comandă”.

După aceea, Mihail Podolyak, consilier al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, a spus că țara sa nu a fost implicată în aruncarea în aer a mașinii Dariei Dugina. În opinia sa, această crimă mărturisește lupta pentru putere și influență a diferitelor grupuri din Rusia.

#FSB #Ucraina #acuzatiile #Natalya_Vovk

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button