Politică

FSB “pompează” zeci de milioane de dolari pentru a o da joc pe Maia Sandu

FSB desfășoară acțiuni pentru îndepărtarea Maiei Sandu din funcția de președinte al Republicii Moldova, susțin sursele din serviciile secrete, consultate de The Washington Post. Scopul rușilor constă în răsturnarea guvernului pro-occidental din Republica Moldova, Rusia fiind gata să plătească bani grei pentru asta, scrie sursa.

FSB a canalizat zeci de milioane de dolari de la unele dintre cele mai mari companii de stat din Rusia, pentru a cultiva o rețea de politicieni în Republica Moldova și a reorienta țara spre Moscova.

Denumit „cel tânăr” de către Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, Șor, în vârstă de 35 de ani, reprezintă o figură cheie în eforturile Kremlinului de a ne submina țara, arată documentele secrete și interviurile cu oficiali moldoveni, ucraineni și occidentali.

Din 2016, operațiunile FSB în Moldova sunt conduse de Dmitri Miliutin, general în serviciul de securitate, care funcționează ca adjunct al șefului Departamentului Informații Operaționale.

În cea mai mare parte a timpului petrecut în post, Miliutin ar fi lucrat prin Igor Ceaika, fiul fostului procuror general al Rusiei, care se regăsește în lista persoanelor sancționate de SUA pe 26 octombrie „pentru acțiuni legate de corupție sistemică și interferență în alegerile din Moldova, susținută de Kremlin”.

#Rusia #război_hibrid #FSB #MaiaSandu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button