Politică

Fugarul Şor, declaraţii războinice din Israel: Maia Sandu va cădea

Politicianul şi magnatul care a fondat un partid declarat ilegal în Republica Moldova şi care a pus la cale „jaful secolului” recunoaşte că a achitat transportul celor care au manifestat la Chişinău împotriva puterii, cu menţiunea că „le plătesc doar celor care nu îşi permit”.

Fugit în Israel, Ilan Şor a lăsat, în oraşul Orhei, mult circ: un parc de distracţii – Orheiland, o echipă de fotbal – Milsami Orhei, canalul de televiziune Orhei TV şi renumele de cel care a pus la cale „jaful secolului”, transmite mediafax.ro.

În aprilie, Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat în lipsă pe Şor pentru dispariţia unui miliard de dolari din sistemul bancar naţional, între anii 2012 şi 2014. Are de ispăşit o pedeapsă de 15 ani de puşcărie.

Şor deţinea trei bănci pe care statul a încercat să le salveze de la faliment, dar camioanele cu facturi s-au evaporat pe parcurs. Miliardul trimis pentru a ajuta titularii de conturi a dispărut.

I-a dat şpagă premierului

În cadrul unei audieri, magnatul a acuzat că i-a dat mită suma de 250 de milioane de dolari premierului moldovean. Şeful Guvernului de atunci a fost condamnat la nouă ani de închisoare, iar Ilan Șor a fugit în Israel. În primul interviu pentru o publicaţie străină, Corriere della Sera, Şor vede peste tot conspiraţii.

#Şor #Maia_Sandu #declaraţii_războinice

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button