Internaţional

Funeraliile lui Ebrahim Raisi: Zeci de mii de iranieni s-au adunat la Teheran

Zeci de mii de iranieni au început să se adune miercuri la primele ore ale dimineţii în centrul Teheranului pentru a-i aduce un ultim omagiu preşedintelui iranian Ebrahim Raisi, a anunţat televiziunea de stat a Iranului, informează AFP, conform sursei.

Agitând portrete ale preşedintelui defunct şi drapele iraniene, mulţimea se adună în jurul Universităţii din Teheran, unde ghidul suprem al Republicii islamice, ayatollahul Ali Khamenei, urmează să conducă rugăciunea de la ceremonia de rămas bun pentru Ebrahim Raisi, decedat la 63 de ani împreună cu alte şapte persoane într-un accident de elicopter, printre care şeful diplomaţiei Hossein Amir-Abdollahian.

Miercuri a fost declarată zi liberă şi locuitorii din Teheran au primit mesaje pe telefoane prin care erau îndemnaţi să “asiste la funeraliile martirului”.

La finalul rugăciunii, cortegiile urmează să se îndrepte spre piaţa Enghelab, în centrul oraşului. Mai multe state străine, printre care Rusia, Turcia şi Irak, au anunţat că vor fi reprezentate la funeralii, însă nu la nivelul şefilor de stat.

Şeful politic al mişcării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, asistă la ceremonie, la fel şi numărul doi al Hezbollah, Naim Qassem.

Autorităţile iraniene au decretat cinci zile de doliu naţional, pregătind în acelaşi timp procesul de înlocuire a lui Raisi, care fusese preşedinte al Iranului din 2021.

#Ebrahim_Raisi #funeralii #Iran

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button