Internaţional

Germania a închis ultimele trei centrale nucleare

În noaptea de 16 aprilie, autoritățile germane au închis ultimele trei centrale nucleare în funcțiune. Este raportat de ZDF.

Centrala nucleară Isar 2 din Bavaria, Neckarwestheim 2 din Baden-Württemberg și Emsland din Saxonia Inferioară au fost deconectate de la rețea.

„Riscurile asociate cu energia nucleară sunt în cele din urmă incontrolabile în cazul unui accident”, a declarat ministrul german pentru Mediu și Securitate Nucleară Steffi Lemke, care reprezintă partidul Alianța 90/Verzii.

Fracțiunea Partidului Social Democrat din Parlament a postat pe Twitter un mesaj cu textul: „Energie nucleară? Pa!” La rândul său, secretarul general al Partidului Liber Democrat din Germania (FDP), Bijan Jir-Saray, a cerut să nu abandoneze complet tehnologia.

Deutsche Welle notează că în cursul zilei de 15 aprilie, oponenții energiei nucleare au sărbătorit închiderea centralelor nucleare cu mitinguri în mai multe orașe. Oamenii au ieșit și în stradă pentru a se opune închiderii centralei nucleare. Publicația amintește că, potrivit unui sondaj realizat de Institutul YouGov, două treimi dintre germani se opun închiderii ultimelor centrale nucleare din țară.

Decizia de a abandona definitiv energia nucleară a fost luată în Germania în 2011 – după dezastrul de la centrala nucleară de la Fukushima. Ultimele stații ar fi trebuit să fie închise înainte de sfârșitul anului 2022, dar din cauza invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia și a crizei energetice care a urmat, închiderea centralei nucleare a fost amânată pentru aprilie.

#energia_nucleară #Germania #Fukushima #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button