Internaţional

Greva de pe Aeroportul Otopeni. Zborurile reluate, după negocierile pentru creșterea salariilor

Compania aeriană TAROM anunță că a ajuns la o înțelegere cu piloții intrați în grevă nedeclarată, iar zborurile au fost reluate în regim normal. La negocieri, părțile au discutat „aspecte de natură salarială”, principala nemulțumire a piloților care au declanșat luni protestul ce a provocat companiei pierderi de aproximativ 2,5 milioane de euro, notează hotnews, conform sursei.

„În dimineata zilei de 9 iulie toate zborurile regulate, atât pe rute interne, cât şi externe, se desfăşoară conform programărilor de zbor, a anunțat TAROM într-un comunicat de presă, citat de. 

Potrivit G4Media, în urma negocierilor, piloții au obținut o mărire de 1.500 de euro în etape, prima tranșă fiind promisă în acest an. De asemenea, compania va mări imediat diurna externă la 240 euro pentru pilotul comandant și la 200 euro pentru copilot.

„Măsurile agreate vor fi negociate în cadrul Contractului Individual de Muncă cu membrii echipei”, precizează compania în comunicat. 

Toate cursele TAROM programate marţi au decolat de pe Aeroportul ”Henri Coandă”. Tarom a anulat luni zeci de zboruri care urmau să aterizeze sau să decoleze luni de pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), potrivit listei de sosiri și plecări a companiei Aeroporturi București. Compania a anunțat, inițial, doar anularea a trei zboruri către și dinspre trei destinații, iar apoi a revenit cu un nou comunicat de presă în care spune că este vorba de „o situație fără precedent” și că este vorba de 10 zboruri de luni.

#Tarom #negocieri #grevă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button