Politică

Guțul: Pensionarii din Găgăuzia vor primi adaosuri lunare la pensie în valoare de 1.000 de lei

Bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul a anunțat că bătrânii din autonomie vor primi o plată suplimentară lunară, în valoare de 1.000 de lei, la pensie. Banii vor fi accesibili pentru locuitorii din autonomie care primesc o pensie mai mică de 3.000 de lei.

Guvernatoarea a declarat că banii pentru adosurile la pensii nu vor fi alocați din bugetul Găgăuziei, ci prin intermediul unui program social, finanțat de oligarhul fugar, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”, Ilan Șor, transmite newsmaker.md.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Evghenia Guțul a declarat că, în cadrul ședinței Comitetului Executiv din 6 octombrie, a fost aprobat un „contract de sponsorizare”, privind sprijinuri financiare suplimentare pentru pensionarii din Găgăuzia, din fonduri extrabugetare.

Astfel, potrivit lui Guțul, persoanele din Găgăuzia care primesc o pensie mai mică de 3.000 de lei vor putea beneficia de plăți suplimentare, în valoare de 1.000 de lei, lunar.

Guvernatoare a precizat că asistența financiară va fi acordată din 1 octombrie.

„Am depus toate eforturile pentru a ne asigura că bunicii și bunicile noastre simt atenția și grija pe care o merită până la iarnă. Vreau să subliniez că acest program social este implementat în Găgăuzia, raionul Orhei și Taraclia cu sprijinul filantropului Ilan Șor”, a scris Guțul pe canalul său de Telegram.

#Guțul #Găgăuzia #pensie #pensionarii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button