Internaţional

Harris: „Voi sprijini ferm Ucraina și aliații NATO dacă voi câștiga alegerile prezidențiale din SUA”.

Candidata democraților la prezidențiale din Statele Unite ale Americii, Kamala Harris a promis, joi, 22 august, un sprijin puternic pentru Ucraina și NATO dacă va câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie. În cadrul primului său discurs ca și candidată, susținut la Convenția Democrată din Chicago, Harris a subliniat acest angajament. Potrivit Associated Press, ea și-a anunțat oficial candidatura din partea Partidului Democrat.

Într-un discurs concis de 35 de minute, Harris a fost clară și sobră, afirmând că sprijinul pentru Ucraina și aliații NATO va fi deplin. „Voi fi ferm alături de Ucraina și de aliații noștri NATO„, a declarat ea.

Harris a criticat, de asemenea, poziția fostului președinte Donald Trump, care ar amenința retragerea din NATO și ar considera că Rusia poate acționa după bunul plac.

Ea a precizat că l-a avertizat pe Vladimir Zelenski despre invazia rusă cu cinci zile înainte ca aceasta să înceapă, în februarie 2022, și a subliniat rolul său în coordonarea răspunsului diplomatic al SUA, unind peste 50 de națiuni împotriva agresiunii lui Putin.

În discursul său, Harris a abordat de asemenea și criza din Orientul Mijlociu, subliniind că susține dreptul palestinienilor la libertate și autodeterminare. De asemenea, a reiterat că „Hamas este o organizație teroristă” și a reafirmat sprijinul pentru apărarea Israelului, subliniind importanța prevenirii unor noi orori cauzate de Hamas, similar celor din 7 octombrie. Sala a reacționat cu entuziasm la aceste afirmații.

De asemenea, Kamala Harris a amintit, în discursul său, că părinții ei au fost imigranți: mama, din India și tatăl, din Jamaica. Ea a folosit citatele mamei sale: „Nu te văicări, fă ceva!” și „Nu lăsa niciodată pe nimeni să-ți spună cine ești. Arată cine ești”.

Harris a împărtășit cum a depășit divorțul părinților și cum a fost inspirată să devină avocat, admirând marii profesioniști din tribunale, ajungând ulterior și procuror.

#Harris #Ucraina #sprijin #promisiuni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button