Politică

Ilan Șor: Judecătorii Curții de Apel nu mi-au dat mie sentință, ci lor

Decizia de astăzi a Curții de Apel Chișinău este o răzbunare a regimului pentru mișcarea protestatară pe care am inițiat-o. La scurt timp după ce joi seara, 13 aprilie curent, s-a aflat că Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare de către Curtea de Apel în dosarul „frauda bancară”, președintele Partidului „ȘOR” a ieșit cu un comentariu video pe contul său de Facebook. El a menționat că, de fapt, „cei trei judecători dependenți au semnat sentință” nu pentru el, ci pentru ei înșiși.

„Asta pentru că, pentru hotărârea de astăzi, acești trei judecători vor ajunge după gratii foarte și foarte curând. Vreau ca ei să știe că eu și adepții mei nu vom uita asta, cum, sub presiune, a fost emisă această hotărâre ilegală și abuzivă de astăzi. În al doilea rând, fac un apel către cetățenii Republicii Moldova. Stimați cetățeni ai Republicii Moldova, nu mă simt jenat de această decizie, nu-mi pasă deloc, nu am de gând să mă conformez, iar această decizie va fi anulată exact a doua zi după schimbarea actualului regim de către o instanță echidistantă și corectă. Așa că să nu-i dăm atenție, să mergem înainte și să muncim. În al treilea rând, înțeleg că actualul regim a adoptat astăzi o decizie prin acești trei judecători fără scrupule ca o răzbunare împotriva mea, pentru mișcarea de protest care, da, nu mi-e rușine să spun, este condusă de mine, de partidul pe care îl conduc. Hotărârea de astăzi este o răzbunare pentru faptul că eu și membrii echipei mele luptăm pentru dreptate, pentru o viața bună pentru oameni și împotriva abuzurilor regimului”, a explicat Ilan Șor.

El a promis că nu va renunța la lupta pentru a transforma Republica Moldova într-o țară prosperă.

„Vreau ca voi, cetățenii Republicii Moldova, să știți că nicio decizie nu mă va opri – nici aceasta, nici alta. Voi merge până la capăt. Eu numesc sfârșit detronarea acestei bande de hoți și vom construi un stat bogat, frumos, civilizat, în care fiecare cetățean se va simți bogat, frumos și bine. Este un moment de răscruce, un test al forței noastre, dar pe mine nu mă vor doborî. Sunt sigur că nici pe voi nu vă vor doborî. Așadar, până la capăt, până la bătălia pentru Victorie. Dragi prieteni, în 7 mai, lupta în stradă și protestele în stradă continuă și suntem încrezători că, prin căi pașnice, ne vom atinge scopul. Ne vedem în curând”, a conchis Ilan Șor.

#Ilan_Șor #Curtea_de_Apel #Judecătorii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button