Război în Ucraina

Imagini din regiunea Herson, afectată de inundații

Barajul Nova Kahovka din părțile controlate de Rusia din regiunea Herson din sudul Ucrainei a fost distrus, iar teritoriul din jurul său este inundat, într-un incident pe care armata ucraineană îl pune pe seama forțelor ruse pe care le acuză că au aruncat intenționat în aer barajul, potrivit CNN.

De partea cealaltă, Kremlinul neagă că ar fi în spatele catastrofei și acuză un „sabotaj deliberat” din partea Ucrainei, transmite Libertatea.

Centrul orașului Nova Kahovka, din apropierea barajului, a fost complet inundat.

Pe străzile localităților afectate de inundații au fost filmați castori, care au fugit și ei speriați din calea apelor.

Până la ora 15, aproximativ 1 300 de locuitori din regiunea Herson au fost evacuați de autorități din calea apelor.

Un oficial militar ucrainean de rang înalt a declarat că localitățile de pe malurile râului Nipru din regiunea Herson au început confrunte deja cu inundații, în timp ce cotele acestuia urmează să devină „critic de ridicate”, avertizează autoritățile.

Armata ucraineană a declarat că este „echipată cu toate ambarcațiunile și podurile de pontoane necesare pentru traversarea obstacolelor de apă”, adăugând că acțiunile Rusiei „nu vor opri Forțele de Apărare ale Ucrainei, care sunt pregătite să elibereze teritoriile ocupate de Ucraina”, scrie The Kyiv Independent.

Totodată, compania de stat ucraineană Ukrhydroenergo a transmis că hidrocentrala Kahovka este „ireparabilă”, în urma exploziei.

#inundații #Nova_Kahovka #Imagini

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button