Internaţional

În Franța au avut loc proteste împotriva victoriei extremei drepte

Protestele împotriva extremei drepte au izbucnit duminică seară pe Place de la République din Paris, unde alegătorii de stânga s-au adunat pentru a-și arăta sprijinul pentru Noul Front Popular, care a ajuns pe locul al doilea în primul tur al alegerilor.

Le Figaro raportează acest lucru, așa cum scrie „European Pravda”.

Potrivit estimărilor poliției, în piață s-au adunat aproximativ 8 mii de oameni.

Unii oameni purtau pancarte din carton cu inscripția: „Nu vom lăsa Franța în fața fasciștilor”, „Bardella afară” (Iordan Bardella este liderul „Raliului Național” de extremă-dreapta – Ed.). Unii tineri au fost fotografiați în lacrimi.

Protestul l-a criticat și pe președintele Emmanuel Macron și politicile sale de imigrare.

Liderul de stânga al Franței Necucerite, Jean-Luc Mélenchon, le-a vorbit celor adunați pe Place de la République.

Presa a publicat fotografii cu o baricadă incendiată în apropierea locului de miting și cu ferestre sparte la un restaurant fast-food McDonald’s, deși întâlnirea a fost în mare parte pașnică.

Demonstrații de stradă împotriva victoriei populistei de dreapta au avut loc și în orașe precum Strasbourg, Lyon, Nantes și Lille.

Să vă reamintim că mitingul național populist de dreapta și tovarășii lor au câștigat peste 33% din voturi în primul tur al alegerilor parlamentare anticipate din Franța din 30 iunie și au șanse chiar să obțină majoritatea absolută.

Liderul Raliului Național Jordan Bardella a numit rezultatele un „verdic categoric” și un semnal că francezii doresc schimbare.

Președintele francez Emmanuel Macron a cerut „unitate democratică” în turul doi pentru a contracara extrema dreaptă.

#Franța #proteste #alegeri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button