Societate

În Moldova, salvatorii au primit peste 30 de apeluri peste noapte. Riscul de inundații rămâne în unele zone

În Moldova, noaptea de 15 spre 16 septembrie s-a dovedit a fi tensionată pentru salvatori. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a raportat în dimineața zilei de 16 septembrie că a primit 33 de apeluri de la cetățeni afectați de ploile abundente. În același timp, în districtele Leovsky și Kantemirsky din zona rezervoarelor există încă pericolul de inundații, transmite sursa.

Potrivit inspectoratului, salvatorii au fost chemați cel mai adesea în regiunile centrale ale țării și în sud pentru a pompa apă din casele avariate de inundații. Multe așezări au rămas fără electricitate. În plus, rămâne riscul unei defecțiuni a barajului în Sarata Noua, raionul Leova. Salvatorii întăresc și baraje de protecție pe Nistru în raionul Ștefan-Vodsky și pe Prut în regiunea Cantemir.

Acum aproape 2 mii de salvatori și peste 300 de unități de echipamente speciale elimină consecințele vremii nefavorabile în toată țara. Salvatorii pompează apă din casele inundate, îndepărtează copacii căzuți și curăță drumurile.

Amintim că până în dimineața zilei de 16 septembrie a fost în vigoare în Moldova un cod portocaliu de pericol meteo din cauza ploilor abundente. Salvatorii au fost nevoiți să evacueze oamenii din zonele inundate, unele autostrăzi din țară au fost inundate, unele diguri au fost în pericol de prăbușire, iar unele așezări au rămas fără electricitate. La Chișinău, râul Bull și-a revărsat malurile și a inundat strada Albisoara.

De asemenea, multe țări din Europa Centrală și de Est s-au confruntat cu consecințele catastrofale ale ploilor abundente provocate de furtuna Boris. Se știe deja că opt persoane au murit în Polonia, România, Cehia și Austria, iar mii de case au fost inundate. Majoritatea victimelor sunt în România. În zona Galați, patru persoane au murit pe 14 septembrie, iar încă două pe 15 septembrie.

#Moldova #salvatori #ploi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button