Război în Ucraina

În republicile autoproclamate din Donbass, studenții mobilizați au fost concediați din serviciul militar

Șefii interimar ai autoproclamatelor republici populare Donețk și Lugansk, Denis Pușilin și Leonid Pasechnik, au semnat decrete privind demiterea studenților mobilizați anterior din serviciul militar, transmite sursa.

Potrivit Interfax, documentele au intrat în vigoare din momentul publicării.

  • Pe 13 noiembrie, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov a spus că Vladimir Putin a ordonat demobilizarea studenților mobilizați de autoproclamatele DPR și LPR. La începutul lunii octombrie, Kremlinul a anexat oficial aceste teritorii din Donbass, precum și părțile ocupate din regiunile Herson și Zaporojie din Ucraina.
  • Mobilizarea generală în autoproclamatele DPR și LPR a fost anunțată cu câteva zile înainte de începerea unui război pe scară largă în Ucraina. Zeci de mii de oameni au fost trimiși la război, inclusiv studenți. Activitățile de mobilizare din Donbass au fost însoțite de raiduri în masă asupra bărbaților de vârstă militară, în urma cărora mulți locuitori ai regiunii au fost forțați să se ascundă.
  • Cazul mobilizării unui școlar de 18 ani în RPD a doua zi după începerea războiului a devenit larg cunoscut. Pe 12 noiembrie s-a aflat că a fost demobilizat.

#Mobilizarea #Donbass #studenții #serviciul_militar

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button