Război în Ucraina

Incendiu la un depozit de petrol din Belgorod – o nouă operațiune sub steag străin a rușilor? 

Un incendiu a izbucnit la un depozit de petrol din Belgorod (Rusia), două persoane fiind rănite.

Autoritățile locale susțin că incendiul a izbucnit ca urmare a atacurilor aeriene ale forțelor armate ale Ucrainei. Totul ar părea evident la prima vedere, dacă nu am ști cât de bine rușii știu să mânuiască strategii de operațiuni sub steag străin. 

Un asemenea scenariu, în care rușii învinuiesc partea ucraineană de atacul respectiv, permite Federației Ruse să-și justifice parțial prezența în Ucraina. Plus la aceasta, o asemenea operațiune sub flag străin este un bun pretext pentru Putin să crească nivelul de mobilizare a forțelor armate. 

Plus la aceasta, principalul PARADOX constă aici în faptul că, cu ceva timp în urmă Federația Rusă a menționat că toată infrastructura de aviație militară ucraineană a fost distrusă cu brio. Acum, însă, rușii acuză de un atac aerian asupra Belgorodului – cu ce ar putea ataca forțele armate ucrainene, dacă “totul a fost distrus”, precum susținea Șoigu?

Astfel, se pare că în orice caz, partea rusească minte. Armata rusească și-a asumat pe nedrept merite militare de distrugere a infrastructurii militare aeriene, iar acum s-a dat de gol. 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button