Internaţional

Incendiu puternic la unul dintre cele mai mari porturi ruseşti de la Marea Neagră

Un incendiu puternic a cuprins terminalul petrolier de la Novorosiisk, unul dintre cele mai mari porturi ruseşti de la Marea Neagră, situat la aproximativ 172 km de Crimeea, transmite sursa.

Terminalul, cu o capacitate de 119.000 de metri cubi, furnizează 5 milioane de tone de păcură pe an și este principalul centru de export de petrol al Rusiei în regiune.

Deocamdată nu este clar dacă incendiul a fost cauzat de un atac cu drone ucrainene, în condiţiile în care au existat mai multe astfel de atacuri pe teritoriul rusesc în ultima zi, scrie hotnews.

Ucraina a demonstrat că are capacitatea de a ajunge cu dronele sale până la acest port, situat în estul Mării Negre, după ce săptămânile trecute a trimis aici mai multe drone navale kamikaze şi a reuşit lovirea unei nave militare ruseşti.

Portul Novorosiisk a mai fost în centrul unui atac, la începutul lunii august, asupra unei nave de război rusești în Marea Neagră. Lovitura cu drone maritime ucrainene asupra navei de debarcare Olenegorsky Gornyak a Marinei ruse în portul Novorosiisk a fost o „lovitură semnificativă” pentru Flota Moscovei din Marea Neagră, aprecia Ministerul britanic al Apărării.

#incendiu #port #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button