InternaţionalRăzboi în Ucraina

Informațiile britanice au declarat pierderi record ale armatei ruse în mai și iunie

În mai și iunie, pierderile medii zilnice ale armatei ruse au crescut la cele mai înalte niveluri în timpul războiului împotriva Ucrainei. Potrivit informațiilor britanice, în luna mai Rusia a pierdut 1.262 de oameni uciși și răniți în fiecare zi, iar în iunie – 1.163 de persoane, relatează publicația Donbass News.

Ministerul britanic al Apărării a raportat că, potrivit datelor de informații, Rusia ar fi putut pierde peste 70 de mii de oameni uciși și răniți în ultimele două luni. Creșterea pierderilor se explică prin deschiderea de către Rusia a unui nou front în regiunea Harkov, menținând în același timp același ritm de operațiuni ofensive de-a lungul restului liniei de contact de luptă.

„Este probabil ca rata victimelor din Rusia să continue să depășească 1.000 pe zi în următoarele două luni, deoarece Moscova continuă să încerce o depășire masivă a pozițiilor ucrainene”, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie într-un comunicat. Departamentul a remarcat, de asemenea, că, în ciuda presiunii crescânde pe prima linie, „apărarea eficientă a Ucrainei și lipsa pregătirii rusești reduc capacitatea Rusiei de a folosi orice succes tactic”.

#Rusia #armata #pierderi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button