Internaţional

Instanța Basmanny i-a arestat pe cei acuzați de comiterea unui atac terorist în Crocus. Și-au recunoscut pe deplin vinovăția

Instanța Basmanny din Moscova a arestat patru persoane acuzate de comiterea unui atac terorist la Crocus. Un corespondent RIA Novosti relatează acest lucru din sala de judecată, transmite sursa.

Dalerjon Mirzoev, Saidakrami Rachabalizoda, Muhammadsobir Fayzov și Shamsiddin Fariduni au fost arestați pentru două luni, până pe 22 mai. Și-au recunoscut pe deplin vinovăția.

Fayzov a fost dus în sala de judecată pe o targă, însoțit de medici – a fost dus în judecată de la terapie intensivă. Canalele Telegram asociate cu forțele de securitate au susținut anterior că a fost rănit „în timpul urmăririi”.

Întâlnirea a fost închisă – anchetatorul a cerut să facă acest lucru pentru a nu dezvălui „secrete de stat sau alte secrete”, precum și pentru „siguranța participanților la proces”, „inclusiv rudele victimelor”.

Înainte de întâlnire, presupușii teroriști au fost acuzați oficial de un atac terorist. Pedeapsa maximă pentru această infracțiune este închisoarea pe viață.

FSB a anunțat arestarea a patru suspecți în atacul terorist în dimineața zilei de 23 martie. Potrivit serviciului de informații, aceștia au încercat să evadeze „deplasându-se cu mașina către granița ruso-ucraineană”. În total, în cadrul anchetei, a raportat FSB, 11 persoane au fost reținute – nu este clar cine erau celelalte șapte și ce s-a întâmplat cu ei acum.

Canalele apropiate forțelor de securitate au publicat dovezi ale torturii deținuților. Pe 23 martie, a circulat un videoclip în care o bucată din urechea lui Saidakrami Rachabalizoda a fost tăiată, iar a doua zi a apărut o fotografie în care firele electrice erau conectate la organele genitale ale lui Shamsiddin Fariduni.

#Instanța #Crocus #atac

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button