Război în Israel

Inteligența artificială, „arma” folosită în Gaza. Forțele americane distrug rachetele Houthi

Armata israeliană (IDF) spune că și-a consolidat zona de apărare aeriană, chemând la bază trupele de rezerviști, conform Times of Israel. Măsura vine după amenințările Iranului de a răspunde la atacurile din Siria, în care a murit Mohammad Reza Zahedi, cel mai înalt oficial al IRGC din Siria, împreună cu adjunctul său, alți cinci ofițeri IRGC și cel puțin un membru al Hezbollah, scrie Evz.ro. Războiul din Israel este departe de a se încheia, deși au fost anunțate negocieri de pace. Consiliul ONU pentru Drepturile Omului va analiza, vineri, un proiect de rezoluție prin care se solicită un embargo asupra armelor asupra Israelului, scrie sursa.

Forțele americane au distrus miercuri armele Houthi lansate din Yemen către o navă de război în Marea Roșie, potrivit Comandamentului Central al SUA (CENTCOM). USS Gravely, un distrugător de rachete ghidate, împreună cu forțele CENTCOM au distrus o rachetă balistică antinavă și două drone lansate de Houthis. Nu au fost răniți sau pagube navei, a spus CENTCOM.

Membrii familiei ostaticilor ținuți în Gaza au luat cu asalt într-o adunare a Knesset , parlamentul israelian, miercuri. Videoclipul postat la X de Knesset îi arăta pe membrii familiei pășind peste scaune și punând amprente de mâini în vopsea galbenă pe geamul de deasupra parlamentului. Între timp, figurile opoziției au cerut noi alegeri, în timp ce Netanyahu se confruntă cu presiuni.

Organizația non-profit World Central Kitchen (WCK) solicită o anchetă independentă, terță parte, asupra atacurilor israeliene care au ucis șapte dintre angajații săi în Gaza în această săptămână. „Am cerut guvernelor Australiei, Canadei, Statelor Unite ale Americii, Poloniei și Regatului Unit să ni se alăture pentru a cere o investigație independentă, terță parte, asupra acestor atacuri, inclusiv dacă au fost efectuate în mod intenționat sau încălcate în alt mod internațional. legea”, a spus World Central Kitchen într-o declarație de joi.

Human Rights Watch (HRW) a lansat o investigație detaliată asupra unui atac aerian israelian care a ucis 106 palestinieni într-o clădire de apartamente cu șase etaje pe 31 octombrie 2023, descriind atacul drept o „crimă de război aparentă”. Martorii au spus că 350 sau mai multe persoane stăteau în clădirea Inginerilor, chiar la sud de tabăra de refugiați Nuseirat, când patru muniții aeriene au lovit clădirea în aproximativ 10 secunde, fără avertisment, în jurul orei 14:30, ora locală. Clădirea a fost complet demolată.

Armata israeliană a folosit inteligența artificială pentru a ajuta la identificarea țintelor bombardamentelor din Gaza, potrivit unei investigații. Ancheta publicației online, condusă în comun de palestinieni și israelieni, a citat șase oficiali israelieni implicați în presupusul program – care susțin, de asemenea, că analiza umană a țintelor sugerate a fost în cel mai bun caz superficială. Oficialii au spus că instrumentul bazat pe inteligență artificială se numea „Lavanda” și se știe că are o rată de eroare de 10%.

#Israel #război #inteligență_artificială

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button