Politică

Ion Ceban: Se pregătește o escaladare a tensiunii în jurul primăriei

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat, în dimineața zilei de marți, 6 februarie, că administrația municipiului Chișinău „este ținta unui atac fără precedent”.

Primarul general a lansat o imagine cu material publicitar politic. Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) recunosc că partidul a tipărit aceste foi și spun că „este o campanie de informare”, relatează zdg.md

Ceban a spus că atacul este „complex și cu mai multe straturi”, citând exemple de la „restricții bugetare și încercări de control politic al guvernului municipal până la proteste false și campanii bazate pe dezinformare”.

„(…) Din păcate, instrumente periculoase precum dezinformarea și știrile false sunt utilizate pe scară largă. În fiecare zi, la Chișinău, materiale și posturi părtinitoare sunt create și distribuite pentru a justifica acest atac la adresa administrației capitalei. Autorii acestor acțiuni periculoase vor să instaleze o administrație marionetă la Chișinău și se pregătesc pentru o escaladare a tensiunii în jurul Primăriei Chișinău”, a spus Ceban.

Reprezentantul PAS în Consiliul Municipal Chișinău, Sergiu Bejenari, a explicat că materialele promoționale sunt o „campanie de informare”.

Reprezentanții PAS susțin că chișinăuienii ar trebui să fie conștienți de faptul că „primarul a tăiat finanțarea și a blocat munca grupurilor de după școală, deși bugetul preliminar prevede 18 milioane de lei pentru grupurile de după școală, dar Ion Ceban refuză să-l cheltuiască pentru copii. Sunt bani în buget. Grupele de după școală trebuie să fie finanțate în continuare de la bugetul Primăriei Chișinău! Acest lucru necesită o decizie a Consiliului Municipal Chișinău.”

Următoarea ședință a Consiliului Municipal Chișinău va avea loc pe 8 februarie.

#Ceban #PAS #Chișinău #conflict

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button