Politică

Ion Sturza: Societatea așteaptă o analiză la ceea ce s-a întâmplat la AIC

Fostul premier Ion Sturza a venit cu o reacție după ce trei miniștri din Guvernul Recean și-au dat demisia. „Este o demisie de onoare motivată și politic. După tragicul incident de la Aeroport, urma să se întâmple” a adăugat Sturza pe pagina sa de Facebook.

„După tragicul incident de la Aeroport, urma să se întâmple. Deși până la ministru este o lungă linie de „comandă”, care încă stă chitic și așteaptă poate va trece. Nu am cunoscut-o personal pe doamna Revenco. Dar am apreciat faptul că în perioada cât a fost ministru, MAI a evitat scandalurile, razborcile și bârfele majore. Probleme, greșeli? Evident! Dar la banii și salariile pe care le au cei de la Interne este încă relativ bine. Aceasta este o decizie politică”, a mai scris Ion Sturza, transmite sursa.

Totodată, acesta a mai adăugat că societatea își dorește și o analiză a acestui incident din 30 iunie, cu explicația cum a fost posibil.

„Sper că va urma și una mai tehnică cu răspunsuri la întrebarea – cum a fost posibil? Deși sistemul de triere a funcționat și tipul a fost identificat ca periculos, tot ce a urmat se pare că este și rezultatul transferului AIC către Șor. Conform standardelor minime de securitate, trierea celor suspecți se face în încăperi separate, și nu la hurtă cu toți pasagerii. Iar centrul de comandă se află în proximitate, nu în subsol! Repet, societatea așteaptă o analiză profesionistă a ceea ce s-a întâmplat. Să învățăm și să nu mai repetăm. Deocamdată, asistăm la o decizie politică de onoare, care merită apreciată”, a declarat fostul premier.

Referindu-se la ceilalți doi miniștri care au fost demisionați, Ion Sturza crede că aceștia nu s-au descurcat în exercitarea funcțiilor lor. 

„În cazul Ministerului Educației și cel a Infrastructurii, trebuie să recunoaștem că domnii miniștri nu prea s-au descurcat. Multiple carențe și critici, comunicare deficientă” a adăugat Sturza.

#Sturza #AIC #Șor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button