Război în Ucraina

Kievul, bombardat de Anul Nou; Ucrainenii au doborât 45 de drone în noaptea dintre ani

Poporul ucrainean a intrat în anul 2023 sub bombardamentele rușilor. Kievul a fost ținta atacurilor aeriene ale forțelor ruse în noaptea dintre ani. Apărarea ucraineană anunță că a doborât zeci de ținte de „ținte aeriene” deasupra regiunii Kiev. În mesajul său de Anul Noul, președintele Volodimir Zelenski a menționat că ucrainenii sunt gata să lupte și anul acesta pentru a se putea întoarce la viața normală. „Toți suntem Ucraina”, a spus Volodimir Zelenski.

Rusia a atacat Ucraina cu 45 de drone, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, a anunţat armata ucraineană în prima zi a noului an, informează dpa, potrivit Agerpres, notează Digi24.

Toate dronele de luptă iraniene Shahed-136 – supranumite drone-kamikaze – au fost distruse de forţele ucrainene de apărare aeriană, a precizat armata Ucrainei.

Rusia foloseşte aceste drone sub un nume propriu, Geran, pentru a disimula implicarea Iranului. Federaţia Rusă şi Republica Islamică Iran cooperează militar de multă vreme.

„Militarii din cadrul Forţelor Aeriene ale Ucrainei felicită naţiunea ucraineană nesupusă cu ocazia Anului Nou 2023! Împreună, spre victorie!”, se mai spune în mesajul de duminică.

Kuleba: „Criminalul de război Putin «sărbătoreşte» Anul Nou ucigând oameni”

Rachete ruse au lovit două cartiere din Kiev la circa 30 de minute după miezul nopţii, a anunţat pe Telegram primarul oraşului, Vitali Kliciko, adăugând că deocamdată nu au fost înregistraţi noi răniţi.

Bombardamentele ruse au mai provocat distrugeri şi incendii în Nikolaev (Mikolaiv), în sudul Ucrainei, unde cel puţin şase persoane au fost rănite, şi la Hmelniţki, în vest, unde au fost rănite patru persoane.

Şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a acuzat Moscova că a vizat deliberat zonele unde locuiesc civili. „Criminalul de război Putin «sărbătoreşte» Anul Nou ucigând oameni”, a scris Kuleba pe Twitter.

Locuitorii capitalei Ucrainei au petrecut Anul Nou cu teama de bombardamente, iar zgomotul exploziilor s-a putut auzi în oraș.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu fragmente ale rachetelor rusești doborâte de apărarea antiaeriană a Ucrainei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj de Anul Nou, în care își exprimă speranța că 2023 va fi anul victoriei și al întoarcerii la pace și viața normală.

„Fie ca Anul Nou să aducă toate acestea. Suntem gata să luptăm pentru ele. De aceea fiecare dintre noi este aici. Eu sunt aici. Noi suntem aici. Voi sunteți aici. Toată lumea e aici. Toți suntem Ucraina”, a spus Volodimir Zelenski.

#Zelenski #Kievul #Anul_Nou #bombardare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button