Societate

La Chișinău a fost declarată „Situație de forță majoră”. Primarul: „Este grav și rugăm cetățenii să fie atenți”

Primarul capitalei Ion Ceban a anunțat că în Chișinău a fost declarată „Situație de forță majoră”. Potrivit edilului, decizia a fost luată în cadrul Comisiei Situației Excepționale Chișinău. „Situația este gravă și rugăm cetățenii să fie atenți”, a menționat Ceban, transmite sursa

„Se fac estimările și evaluările suplimentare ale gradului de prejudicii și se calculează pagubele pentru a fi alocate surse în urma intemperiei de ieri seară. În fiecare sector vor fi create echipe separate. Decizia a fost luată în cadrul Comisiei Situației Excepționale Chișinău. Între timp, continuă să se intervină în toate sectoarele și să fie înlăturate pagubele. Situația este gravă și rugăm cetățenii să fie atenți”, a precizat Ceban.

Menționăm, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a raportat că cel mai mult a intervenit în capitală, unde a deblocat 66 de arbori de pe trasee, curți, dar și autovehicule parcate. Din cauza unui arbore căzut, un bărbat a avut de suferit traumatisme pe strada Gheorghe Asachi, nr.23 din capitală. „Viața acestuia la moment este în afara oricărui pericol, fiind transportat de medici la spital”, a raportat Inspectoratul. Detalii AICI. Direcția Generală Mobilitate Urbană din Chișinău a menționat că, în urma precipitațiilor abundente însoțite de vânt puternic din seara zilei de 11 iunie, circulația troleibuzelor a fost afectată semnificativ. În consecință, 37 de curse nu au fost efectuate. „La ora actuală, circulația a fost restabilită, toate rutele circulă conform itinerarelor și orarelor stabilite”, au comunicat reprezentanții Direcției pe 12 iunie.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, instabilitatea atmosferică va persista și pe 12 iunie, până la ora 21:00. „Pe arii extinse vor cădea averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla din nord-vest slab la moderat, în timpul instabilității cu unele intensificări”, au comunicat reprezentanții Serviciului.

#Ceban #Chișinău #Situație_de_forță_majoră

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button