Internaţional

Liderii statelor baltice au felicitat Ucraina pentru cea de-a 33-a aniversare a independenței

Președinții statelor baltice au publicat în dimineața zilei de 24 august felicitări pentru ucraineni cu ocazia împlinirii a 33 de ani de la declararea independenței.

Acest lucru a fost raportat de „European Pravda”.

Președintele lituaniei Gitanas Nausėda a înregistrat un scurt mesaj video de felicitare adresat poporului ucrainean și președintelui Vladimir Zelensky.

“Ucrainenii, ca nimeni altcineva, cunosc prețul libertății și independenței. Curajul ucrainenilor care își apără țara încântă întreaga lume. Acum Ucraina este un bastion al unei Europe libere democratice. Aici, în Lituania, nu avem nicio îndoială că Ucraina va câștiga, că Ucraina va deveni membră a UE și NATO pe care Ucraina o va dezvolta și va prospera”, a spus el.

Nausėda a dat asigurări că Ucraina poate conta întotdeauna pe sprijinul lituanienilor și și-a încheiat discursul cu sloganul „Glorie Ucrainei”.

Președintele Estoniei și-a început mesajul video în ucraineană și a citat rânduri din munca lui Lesya Ukrainka, deja tradusă, că „cine se eliberează va fi liber, cine eliberează pe cineva va fi dus în captivitate”.

„Ați dat dovadă de un curaj enorm în lupta împotriva răului. Lumea civilizată este de partea Ucrainei, ceea ce înseamnă că nu avem nicio îndoială că Ucraina îl va forța pe agresor să negocieze pacea”, a spus președintele Estoniei, Alar Karis.

Și-a încheiat discursul cu cuvintele în ucraineană: „Ucraina, suntem cu tine pentru totdeauna.

Președintele Letoniei, Edgars Rinkevics, a înregistrat și un mesaj video. „Sunteți o națiune a curajului, a puterii și a hotărârii, demonstrează-le lumii din nou și din nou, iar Letonia va fi alături de tine.

#state_baltice #Ucraina #felicitări #Ziua_Independenței

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button