Război în Ucraina

„Linii roșii” ale agresorului – realitate sau mit propagandistic?

Ce sunt „liniile roșii” în înțelegerea Rusiei? Întrebarea este extinsă, deoarece în perioada invaziei pe scară largă a Ucrainei de către agresor, Kremlinul a trasat aceleași „linii roșii” de mai multe ori, ca pentru spectacol. Această practică a fost observată atât în ​​legătură cu diseminarea propagandei rusești privind extinderea NATO, cât și în zilele URSS. Nimic nu s-a schimbat, cu excepția faptului că, de-a lungul anilor, mintea conducerii politico-militar a Rusiei a devenit din ce în ce mai tulbure.

Înainte de începerea unei invazii la scară largă, atât Ucraina, cât și partenerii au luat destul de în serios amenințările Federației Ruse. Totuși, ceea ce Rusia a arătat după data de 24 a distrus absolut întreaga „imagine teribilă” pe care propaganda rusă a încercat să o picteze cu investiții de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, încă nu este clar ce înseamnă exact agresorul prin „linii roșii”. De fiecare dată sensul lor, dacă nu se schimbă, devine din ce în ce mai nebulos. Atât de mult încât amenințările Federației Ruse nu mai sunt luate în serios. Cu grijă, Ucraina și aliații săi sunt reali, potrivit datelor de informații, despre pregătirile Federației Ruse pentru alte atacuri teroriste și crime împotriva umanității pe care trupele ruse le comit împotriva poporului ucrainean.

Pe 20 iunie, ministrul apărării al Federației Ruse Șoigu s-a temut din nou că Forțele Armate ale Ucrainei „ar putea” să folosească HIMARS sau Storm Shadow pe teritoriul Federației Ruse. Cu toate acestea, nici părții ucrainene și nici partenerilor nu le pasă de regiunile Rusiei, desemnate și recunoscute de comunitatea internațională încă din 1991. Geografia utilizării acestor arme se extinde doar în interiorul granițelor Ucrainei, care include atât teritoriile ocupate în 2022, cât și în 2014.

Pentru a efectua sabotaj și alte operațiuni militare pe teritoriul Federației Ruse, există o cantitate imensă de forță internă atât în ​​Federația Rusă, cât și în rândurile formațiunilor de voluntari ruși, care, deși fac parte din Forțele Armate ale Ucrainei, își pot desfășura propriile operațiuni pe teritoriul Rusiei, deoarece sunt cetățeni ai Federației Ruse.

Şoigu este foarte îngrijorat, ca şi celelalte secţii ale lui Putin, că operaţiunile militare se presupune că „vor depăşi zona NVO”. În conformitate cu aceasta, agresorul nu încearcă doar să mascheze faptul real de a duce un război criminal împotriva Ucrainei, ci vrea și să confere crimelor sale un anumit „statut legal”.

Ucraina poate lovi ținte militare de pe teritoriul Federației Ruse, deoarece acest lucru nu contravine regulilor războiului. Cu toate acestea, face acest lucru exclusiv cu armele sale, deoarece asistența militară a partenerilor vizează în primul rând dezocuparea teritoriilor ucrainene pentru a restabili suveranitatea și integritatea teritorială în cadrul granițelor recunoscute de întreaga lume în 1991.

#liniile_roșii #Rusia #război_în_Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button