Război în Ucraina

Locotenent-colonelul s-a împușcat după „atacuri de carne”

Comandantul batalionului al regimentului de asalt aerian „Cazaci” 247 Gărzi, Dmitri Lisitsky, care s-a sinucis, nu a putut să se împace cu pierderile la scară largă în rândul colegilor soldați, au declarat colegii locotenent-colonelului reporterilor, transmite sursa.

Dmitri Lisitsky s-a împușcat în martie 2023 în apartamentul său din Stavropol. Cu ceva timp înainte, el a încercat să aducă informații președintelui Vladimir Putin și ministrului apărării Serghei Șoigu despre cine a fost vinovat pentru înfrângerea regimentului 247, trimițând memorii către Administrația Prezidențială și departamentul militar.

La începutul războiului, regimentul i-a trimis la asalt pe Herson și Nikolaev, pe generalul Arkady Marzoev, aproape de șeful Statului Major. Potrivit lui Yegor Guzenko, un voluntar din Sankt Petersburg, care conduce canalul al treisprezecelea telegram, în primele zile din cauza lui Marzoev, „aproximativ o mie și jumătate de copii au murit”.

Pe 24 februarie 2022, generalul a trimis parașutiști ai regimentului 247 să înainteze spre Herson, asigurând ofițerii că s-au efectuat recunoașteri și că ruta către oraș este liberă, dar în schimb personalul militar a fost prins în ambuscadă, suferind pierderi grele. Două zile mai târziu, situația s-a repetat, doar că de această dată parașutiștii au încercat să ia cu asalt aeroportul Nikolaev. „În doar două zile, Regimentul 247 Aeropurtat a pierdut 76 de oameni uciși și aproximativ 140 de răniți, 9 vehicule de luptă au fost distruse”, a scris Guzenko.

Generalii chiar ii trateaza pe soldatii contractati ca pe niste consumabile si nu ii apreciaza pe cei mobilizati cu atat mai mult.

#mobilizare #asalt_aerian_Cazaci #Dmitri_Lisitsky

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button