InternaţionalPolitică

Mass-media: Comisia Europeană va oferi vineri o evaluare orală a progresului Ucrainei și Moldovei în integrarea europeană

Vineri, 7 iunie, Comisia Europeană le va oferi ambasadorilor UE o evaluare orală a progresului reformelor de integrare europeană în Ucraina și Moldova.

Acest lucru a fost anunțat pe rețeaua de socializare X (Twitter) de editorul pentru afaceri europene al Radio Liberty, Rikard Jozwiak, scrie European Pravda.

Jozwiak a spus că vineri ambasadorilor UE li se va prezenta oral o evaluare actualizată a progresului reformelor de integrare europeană în Ucraina și Moldova (recomandările Comisiei Europene din raportul din noiembrie privind extinderea, dintre care sunt patru pentru Ucraina).

“Se așteaptă ca ambele țări să primească comentarii pozitive, dar Ungaria este probabil să fie sceptică cu privire la Ucraina. Există încă speranța că ambele țări vor începe negocierile de aderare la sfârșitul lunii iunie, dar timpul se scurge”, a spus Rikard Jozwiak.

Anterior a fost raportat că Ungaria, la o întâlnire a ambasadorilor UE din 29 mai, a blocat aprobarea proiectului de cadru de negociere privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană din cauza problemei drepturilor minorităților naționale.

Guvernul german a declarat recent că Ucraina a îndeplinit cerințele pentru reformele necesare pentru a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

#CE #Ucraina #Moldova #integrare_europeană

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button