Societate

Militarii din Moldova se antrenează în România

Militarii din cadrul Batalionului cu Destinație Specială ,,Fulger” al Armatei Naționale participă, în perioada 29 ianuarie – 16 februarie, curent, la exercițiul JCET- 2024 (Joint Combined Exchange Training), care se desfășoară la un centru de instruire din România. La exerciții participă, potrivit Ministerului Apărării, și militari români.

Potrivit sursei citate, scopul exercițiului este creșterea nivelului de interoperabilitate, sincronizarea procedurilor operaționale între militarii celor două unități și dezvoltarea capabilităților pentru executarea misiunilor speciale, transmite sursa.

Ministerul precizează că în cadrul exercițiului sunt organizate module privind instrucția de iarnă în mediul muntos, trageri de luptă avansate din armament diferit, precum și alte misiuni specifice.

Exercițiul „Joint Combined Exchange Training” are loc în conformitate cu Planul de activitate externă al Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale a Republicii Moldova pentru anul 2024, precizează sursa citată.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button