InternaţionalRăzboi în Ucraina

Ministerul rus al Apărării a anunțat 50 de drone ucrainene doborâte în opt regiuni

În noaptea de 20 aprilie, opt regiuni rusești au fost atacate de drone ucrainene, a anunțat Ministerul rus al Apărării, transmite sursa.

50 de drone, potrivit unui mesaj distribuit de departamentul militar, „au fost distruse și interceptate” de sistemele de apărare aeriană aflate în serviciu: douăzeci și șase – peste teritoriul regiunii Belgorod; zece – peste teritoriul regiunii Bryansk; opt – peste teritoriul regiunii Kursk; două – peste regiunea Tula și câte unul – peste teritoriile regiunilor Smolensk, Ryazan, Kaluga și Moscova.

Șeful regiunii Belgorod, Vyacheslav Gladkov, a raportat un atac cu drone asupra satelor Istobnoye, districtul urban Gubkinsky și Poroz, districtul urban Grayvoronsky. În Istobnoye, potrivit guvernatorului, nu au fost victime. În Poroz, un incendiu provocat de o lovitură cu dronă a ucis două persoane: „o femeie care zăcea cu femurul rupt și un bărbat care avea grijă de ea”, a supraviețuit fiul lor, a scris Gladkov.

Șefii regiunilor Bryansk și Kursk au scris și pe canalele lor Telegram despre dronele doborâte. Guvernatorul Bryansk Alexander Bogomaz a anunțat un incendiu la o instalație de infrastructură energetică din districtul Vygonichsky.

Guvernatorul regiunii Smolensk, Vasily Anokhin, a raportat despre un incendiu la complexul de combustibil și energie din districtul Kardymovsky, iar șeful regiunii Kaluga, Vladislav Shapsha, a vorbit despre o substație electrică care a luat foc după o lovitură cu UAV în districtul Maloyaroslavets.

Autoritățile din regiunile rusești de la granița cu Ucraina raportează în mod constant atacuri cu drone, iar Ministerul rus al Apărării raportează despre dronele doborâte.

De la începutul anului 2024, dronele au lovit rafinăriile rusești din diferite regiuni, după care unitățile de procesare primară din unele întreprinderi au fost dezactivate, ceea ce a dus la o reducere a producției de combustibil. Autoritățile ucrainene au numit atacurile asupra rafinăriei un răspuns la atacurile trupelor ruse asupra infrastructurii energetice a țării.

Presa occidentală a relatat că Statele Unite au cerut Ucrainei să se abțină de la astfel de atacuri, temându-se că ar destabiliza piața globală a combustibililor, dar Kievul a ignorat apelul.

#Rusia #Ucraina #drone

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button