InternaţionalRăzboi în Ucraina

Ministerul rus al Apărării a raportat 20 de drone doborâte în patru regiuni ale țării. În Tula, o dronă a lovit un bloc

În noaptea de 26 noiembrie, sistemele rusești de apărare aeriană au doborât 20 de drone în regiunile Moscova, Tula, Kaluga și Bryansk, transmite Ministerul rus al Apărării, transmite sursa.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a spus că în timpul unui „atac în masă” cu drone, mai multe drone au fost doborâte în zona Naro-Fominsk și Podolsk, precum și în cartierele urbane Odintsovo și Ramensky. „Nu există victime sau pagube grave”, a scris primarul.

În legătură cu atacul, aeroporturile Vnukovo și Domodedovo din Moscova au suspendat recepția și plecarea aeronavelor. Kommersant, citând date din Yandex Schedules, scrie că 13 zboruri au fost întârziate pe aeroporturi, iar alte trei au fost anulate.

În regiunea Tula, potrivit guvernatorului regional Alexei Dyumin, două drone au fost doborâte. „Unul dintre ei, după ce a pierdut controlul, s-a prăbușit într-un bloc de apartamente din Tula. Nu s-au produs pagube grave, dar geamurile a trei apartamente au fost avariate. Unul dintre locuitorii casei a primit o rană uşoară tăiată. A primit asistență medicală”, a spus Dyumin.

În același timp, guvernatorul regiunii Bryansk, Alexander Bogomaz, a raportat că cinci drone au fost doborâte în regiune. Potrivit acestuia, nimeni nu a fost rănit în urma atacului.

Șeful regiunii Kaluga, Vladislav Shapsha, a raportat drone doborâte în districtele Dzerjinski și Jukovski din regiune, fără a preciza câte au fost. „Conform informațiilor preliminare de la forțele operative care lucrează la fața locului, nu au existat victime sau distrugeri de infrastructură”, a scris guvernatorul.

Cu o zi înainte, armata rusă a lansat un atac masiv asupra Ucrainei, lansând, după cum a raportat comanda Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene, un număr record de drone de atac de tip Shahed-131/136. Potrivit estimărilor militare ucrainene, Ucraina a fost atacată de 75 de drone, dintre care 74 au fost doborâte. Cinci persoane au fost rănite în urma atacului.

Update: Ministerul rus al Apărării a declarat că încă patru drone au fost doborâte dimineața în regiunile Bryansk, Smolensk și Tula. Declarația departamentului nu menționează nicio victimă sau pagubă.

#Rusia #drone #atacuri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button