Internaţional

Ministrul german al apărării acuză Rusia de un „război informațional” împotriva Germaniei

Pistorius l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că încearcă să semene dezbinarea și să creeze diviziuni în Germania, scrie sursa.

„Este vorba despre folosirea acestei înregistrări pentru a ne destabiliza și a ne agita”, a declarat ministrul german, adăugând că „speră că Putin nu va reuși”.

Șefa postului de televiziune de stat rusesc RT, Margarita Simonyan, a publicat vineri seara o înregistrare audio de 38 minute în care patru ofițeri discută despre posibilitatea de a trimite rachete Taurus în Ucraina. Sâmbătă, Ministerul Apărării de la Berlin a declarat că înregistrarea audio ar fi autentică și că discuția a fost ascultată.

„Incidentul reprezintă mult mai mult decât interceptarea și publicarea unei conversații … Este parte a unui război informațional pe care Putin îl duce”, a declarat ministrul apărării.

Pistorius a adăugat că nu a primit încă nicio informație despre alte scurgeri de informații care ar fi putut fi interceptate de Moscova. El a precizat că rezultatele unei anchete interne sunt așteptate la începutul săptămânii următoare.

Ministrul german a precizat că una dintre problemele analizate este dacă a fost aleasă platforma potrivită pentru întâlnire. Conversația ar fi avut loc pe platforma de comunicare Webex.

El a declarat că nu va „specula cu privire la consecințele asupra personalului” înainte ca ancheta în acest sens să fie încheiată, însă nu a exclus „măsuri disciplinare” împotriva celor care se dovedește că „au acționat greșit”.

#Germania#Război_informațional#Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button