Internaţional

Mircea Geoană: „Nu avem în fața noastră un atac deliberat împotriva unui stat aliat, în cazul dat România”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că nu sunt indicii că Rusia are intenția să atace un stat aliat. Declarațiile au fost făcute după ce resturi de dronă au fost găsite e teritoriul României, transmite sursa.

„Nu avem în fața noastră un atac deliberat împotriva unui stat aliat, în cazul dat România. Incidente, accidente se pot întâmpla, s-au mai întâmplat, posibil să se mai întâmple. Structurile militare NATO și cele ale României sunt în contact permanent pe tot ce înseamnă schimb de informații și evaluarea acestei situații. Această evaluare continuă în mod permanent.

(…) Aveți încredere în NATO, ne facem datoria, chiar dacă mai pot apărarea asemenea situații, ele sunt incidente. Nu vedem nicio intenție a Federației Ruse să declanșeze ceva împotriva NATO, iar descurajarea pe care noi o arătăm prin această forță colectivă este cea mai bună apărare”, a afirmat Geoană la Chișinău.

Miercuri, echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat în zona localităţilor Nufărul şi Victoria din judeţul Tulcea fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, potrivit Ministerului Apărării Naționale din România.

Drept reacție diplomatică, Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost convocat din nou la sediul Ministerului Afacerilor Externe, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice, context în care i-a fost transmis protestul ferm faţă de violarea din nou a spaţiului aerian al României şi a cerut părţii ruse să înceteze imediat atacurile împotriva populaţiei şi infrastructurii civile ucrainene inclusiv cele de la frontiera cu România, potrivit Calea Europeană.

Este pentru a doua oară când însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe în mai puțin de o săptămână, după convocarea de sâmbăta trecută.

#NATO #România #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button